Софийска Капама

RobertoRoberto
Новак
57
Софийска Капама
Снимка: Roberto
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Дали прочутата Банска капама ще се разтрепери при вида на тази невероятна Софийска капама - очаквайте включване от кухнята"

Необходими Продукти

  • сланина
  • кисела зелка - 1
  • месо - свинско, пилешко, сурова наденица
  • черен пипер - 10 бр. на зърна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист 2 - 3 бр.
  • червено вино 100 мл
  • олио 100 мл
  • вода 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното се поставя сланината.

Върху нея се нарежда нарязаното на дребно кисело зеле и се притиска към сланината.

Върху него се подреждат меса по избор - свинско, пилешко, сурова наденица.

Подрежда се върху зелето, отгоре се поставят подправките, поръсва се с 1 шепа ориз и се покрива с цели зелени листа.

Най-отгоре на капамата се сипват виното и олиото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: