Патица на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Патица на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
10
"Забравете за патицата по пекински, това е рецептата за приготвяне на най-вкусната патица!"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 1 патица
  • масло - ½ ч.ч.
  • моркови - 2 броя
  • целина - 1 резен
  • лук - 1 глава малка
  • бульон - 1 ч.ч.
  • вино - ½ ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете 1 млада, добре охранена патица. Посолете отвътре и отвън и натрийте със смлян черен пипер. Поставете я в тавичка и я полейте с разтопеното масло. Около нея разпределете нарязаните моркови, целина, лук и сложете да се пече.

Когато зеленчукът започне да се пържи, долейте бульона и виното. От време на време поливайте патицата със соса и я обръщайте, за да се запече равномерно от двете страни.

В случай, че сосът изври, долейте още бульон или гореща вода и вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
510
43
36
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

NoALacarteAllowed
NoALacarteAllowed
И при мен се получи грАндиозна :)
Направих я в йенска тенджера с капак,положих я върху канапе от моркови,ситно нарязан лук и 2-3 скилидки чесън.Полях с чаша добро бяло вино и сока на по 1 портокал и лимон.Напълних я с много малко пъщарнак (10тина кубчета) и тиква цигулка,пак на кубчета(според мен тиквата замести меда по другите рецепти). Подправих с малко сол и пипер на зърна меланЖ, около 10-15гр. масло.Оставих в 2-3 часа в хладилник,после пекох в предварително загрята фурна на 150 за 2 часа.

П.С.Незабравяйте да направите 2-3 ресни по гърдите и т.н.,та да си пусне сосовете оптимално.
А червеното вино как я плъзна тая патица..... мммММммм
16.03.2018 20:49
7
1
Георги Папов
Георги Папов
Патицата стана невероятно вкусна.
Благодаря за СТРАХОТНАТА рецепта.
(Често се оказва, страхотни неща стават без 20 подправки от цял свят и 4 вида сос предимно от другата страна на земното полукълбо. Много мразя рецепти с извънземни ингридиенти)

ПП Позволих си леки промени в рецептата поради естеството на съда, в който я приготвях. Притежавам утятница /руски чугунен съд с формата на нашите тенджери от иенско стъкло/... и така- Редуцирах маслото и бульона с около 20- 30%, както и температурата на 200 гр. С, но увеличих времето за печене почти двойно.
ПП2 Кипнах виното преди да го добавя.
ПП3 Малко ябълка не вреди /Проверено при повторението/
09.01.2017 20:11
7