Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фетучини със сьомга

Фетучини със сьомга

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Фетучини със сьомга2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Страхотни фетучини, които да си похапнете за един вкусен обяд"

Необходими Продукти

  • магданоз - 50 г ситно нарязан
  • лимонова кора - 3 ч.л. настъргана
  • чесън - 2 скилидки счукан
  • фетучини - 400 г или спагети
  • зехтин - 60 мл
  • сьомга - 500 г филе
  • зехтин - 2 ч.л. допълнително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се магданозът, лимоновата кора и чесънът и зе запържват леко в зехтина. Разбъркват се добре.

Фетучините се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Прибавя се магданозената смес.

Сьомгата се обезкостява и се маха кожата. Така почистеното филе се запържва на умерен огън в допълнителното количество зехтин 3-4 мин., като се обръща веднъж по време на пърженето.

Прибавя на късчета се към фетучините. Подправя се със сол и черен пипер на вкус, поръсва се с пармезан.

Фетучините със сьомга се сервират веднага в затоплени чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: