Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пиле с паста пене

Пиле с паста пене

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Пиле с паста пене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Ястие, богато на толкова различни вкусове"

Необходими Продукти

  • пене - 375 г
  • зехтин - 100 мл
  • патладжани - 4 бр.
  • пилешко месо - 4 филета
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • магданоз - 2 шепи
  • чушки - 270 г нарязани
  • аспержи - 150 г
  • домати - 90 г
  • сол
  • черен пипер
  • камамбер - 100 г на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода и се отцежда.

В 2 супени лъжици зехтин на силен огън се запържва патладжанът 4–5 минути до златист цвят.

В намазан с малко зехтин тиган се запържва пилешкото по 5 минути от всяка страна. Нарязва се на дебели парчета.

Смесват се в буркан лимоновият сок, магданозът и останалият зехтин и се разклаща добре.

Пастата се връща на огъня, прибавят се смесеният със зехтина лимонов сок, пилешкото месо, патладжанът, пиперките, аспержите и доматите и се разбърква.

Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Добавя се сиренето, разбърква се и се сервира.

Пилето с паста пене е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: