Пилешки бутчета с бял ориз

Мария БожиловаМария Божилова
Готвач
253
1k
756
290
3
24/01/2016
"Всеки може да се справи с тази класическа рецепта! От вас искаме само да хапвате с удоволствие "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 264
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 1 кг
  • ориз - 3 ч.ч. бял
  • лук - 1 глава стар
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измита и се слагат в тавата.

Лукът се нарязва на ситно и се изсипва в тавата.

Месото и лукът се заливат с олио и малко вода и се пече, докато лукът се задуши, след което се изсипва измитият ориз, черен пипер и сол.

Залива се с вода в съотношение 1 ч.ч. ориз 3 ч.ч. вода. Пече се, докато оризът поеме водата.

Солидна италианска дълбока тава - 28 см
Качество без компромис:
Солидна италианска дълбока тава - 28 см
75.00 лв.
Виж ››

Качество без компромис - дълбока тава с незалепващо покритие, която всяка домакиня трябва да има в своята кухня.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар