Начин на приготвяне
Прясното мляко е леко затоплено с 1 с.л. захар, 1/2 с.л. сол, 1 пакетче малко мая. Изсипва се в кладенчето, направено в брашното.
Меси се по-меко тесто. Взимаме една екоторбичка, която е намазана отвътре с олио, поставя се тестото, което леко се намазва с олио. Оставя се в хладилника, без да се завързва, затова трябва по-голяма торбичка или съд, защото тестото нараства, ако не го ползвате веднага.
От това може да си направите страхотни милинки, пухкави мекици и т.н.
Приготвяне на домашни милинки:
Намазваш тавата с мазнина, правиш топчета /големината по Ваша преценка/ и започваш да ги редиш. Като напълните кръглата тава, оставете да втасат до нормалното.
Направете заливката на милинките, а тя е следната: Около 200-300 мл олио се загрява, слагате от същото брашно, докато стане кашичка, но не много гъста, да можете да ги залеете отгоре и слагате милинките да се изпекат.
Накрая мога да Ви пожелая приятно похапване!
Закуските от тесто за домашни мекици и милинки са превъзходно вкусни.
Да Ви е сладко!
Коментари