Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Царевични питки за всеки

Царевични питки за всеки

Царевични питки за всеки
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. топла
  • мая - 10 г суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте бялото и царевичното брашно. Смесете ги в купа заедно със солта, маята и захарта.

Направете кладенче и сипете топлата вода и зехтина. Разбъркайте с лъжица и замесете с ръце меко тесто.

Покрийте с фолио купата и оставете тестото на топло да втаса, докато удвои обема си.

Премесете и оформете малки питки. Наредете ги в тава с хартия за печене, върху която сте поръсили малко царевично брашно. Поръсете ги с бяло брашно и направете леки разрези с остър нож по тях в средата.

Печете я загрята фурна на 220 градуса за около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: