Свинско с картофи на фурна (тип гювече)

25/01/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1453139714805
"Две в едно - любимото ни свинско с картофи, но в гювече, с едно чукнато яйце отгоре "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 326
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се месото с малко вода и се добавя нарязаният лук, пържи се до златист цвят и се сваля от котлона. В плакето се редят картофи, леко запърженото месо, чушки, царевица и пак картофи и така докато свършат всички продукти.

Добавя се доматеното пюре, олио, малко червен пипер, сол, чубрица и малко вода. Слага се да се пече за около час и половина на умерена фурна.

След изпичането се вади чукат се 4-5 яйца и така на изключена фурна. Сервирам ястието още горещо, като настъргвам малко кашкавал и гарнирам с люти чушлета-рибки.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

никнай
никнай
11.02.2016 23:59
Колко е 1 бурканче доматено пюре - 125,250 или 500 грама?
"...Запържва се месото с малко вода ..." - от кога се пържи във вода?
Ако някой има 2 часа свободно време може спокойно да изпробва рецептата и предполагам ще остане доволен.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв