Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Ароматна гъбена каша

Ароматна гъбена каша

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Толкова вкусна, толкова ароматна - няма да може да ѝ се наситите"

Необходими Продукти

  • гъби - 1/2 кг
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
  • лук - 1 бр. настърган
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • къри - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • целина - 1 щ. суха
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме гъбите. Задушаваме задно с настъргания лук в зехтина и маслото.

Овкусяваме с черен пипер, червен пипер и къри. Поръсваме брашното и наливаме около 4 чаени чаши топла вода.

Варим кашата в тенджера без капак, за да не изкипи. След като се сварят гъбите, посоляваме и слагаме целината.

При необходимост сгъстяваме ястието с още малко брашно на кашичка.

Преди да свалим от котлона, може да сложим и 1 чаена лъжичка оцет.

Ароматната гъбена каша е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: