Турска баклава от готови кори

Dimitar QnkovDimitar Qnkov
Новак
22
4
25/01/2016
"Знаменитата и обичана от всички турска баклава бързо и лесно може да се приготви и с готови кори, и пак ще бъде толкова вкусна, искате ли да се обзаложим "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 696
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакетче за баклава
  • орехи - 300 г смлени
  • масло - 250 г
  • HOSSO - много малко
  • захар - 600 г
  • вода - 400 мл
  • лимони - 1 резенче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете кравето масло и прибавете много малко олио. Изберете подходящ съд. Изсипете 2 с.л. от мазнината на всеки 3 кори.

Смлените орехи се слагат на 1/2 опаковка кори, ето защо ще се наложи предварително да преброите колко са листите.

След като наредите баклавата я нарежете на ромбове. Сложете я да се пече в загрята на 180 градуса фурна.

Сиропът се приготвя от 600 грама захар и 400 милилитра вода.

След като захарният сироп е готов, добавете към него резенчето лимон, за да не се захароса.

Препоръчва се сиропът да се добави горещ към изстиналата баклава.

Получава се разкошен сладкиш от турската кухня. Съхранявайте на прохладно място.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Албена Асенова
Сиропираните турски сладкиши са невероятно изкушение.Макар и доста калочични не мога да им устоя.
0
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.05.2016 04:29
И аз я правя по тази рецепта и резултата е невероятен
1
0
Ваня Георгиева
Вкусно изглежда и лесно за направата.
0
1