Стар фасул по рецептата на мама

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
152
243
165
2
25/01/2016
"По хубаво от рецептите на Мама няма. Благодарим на Валентина за тази стара, оригинална и многократно изпитана рецепта на Боб Чорба."
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 249
  • Преглеждания за месеца384
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се изчиства и накисва от вечерта във вода. Слага се във водата да ври, добавят се нарязаният морков и лукът. Малко преди да е напълно сварен се прибавя джодженът и солта.

В тиган се слага олио и доматите да се запържат. След 10-ина минути се добавя червеният пипер и с черпак се сипва от гозбата да поври с пипера и доматите.

После се връща съдържанието на тигана в тенджерата да поври 5-6 минути.

Сервира се горещо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Лидия - Гери
Лидия - Гери
27.01.2016 09:03
Аз съм добавила и наденица.
1
2
никнай
никнай
25.01.2016 23:52
Почти класическа рецепта - майка ти разбира от готвене, незабравяй да и благодариш че те е научила да приготвяш тази гозба.
От мен мога само да добавя,че е за предпочитане след 10 - 15 мин. варене водата да се изхвърли и да се сотипе нова (намалява отделянето на газове след консумация). Не е лошо на финала да се прибави и малко ситно нарязън чесън за вкус и аромат (който обича разбирасе).
0
4