Спаначено суфле

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Спаначено суфле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Свежо ястие за ценители, което може да поднесете топло или студено!"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 3 с.л. + 50 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • сол - на вкус
  • галета - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте спанака. Сложете го да се свари в подсолена вода, отцедете го и го накълцайте на ситно. Запържете брашното в сгорещеното масло. Долейте прясно мляко и 1 ч.ч. вода, в която е врял спанакът.

Оставете соса да ври за 5 минути на слаб огън, след което го свалете от котлона и го застройте с 3 разбити жълтъка. Белтъците разбийте на сняг с щипка сол. Прибавете спанака, сол на вкус и белтъците, като разбъркайте внимателно.

Изсипете сместа в намаслена и поръсена с галета тава. Настържете отгоре кашкавал и разпределите кубчета масло. Опечете спаначеното суфле в силна фурна и го поднесете веднага. По същия начин може да приготвите суфле от коприва, лапад, киселец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка: