Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Картофена яхния със сушени манатарки

Картофена яхния със сушени манатарки

Картофена яхния със сушени манатарки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • гъби - 200 г пресни или 1 шепа сушени накиснати
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
  • масло - краве
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковите се нарязват на ситно и се запържват леко в тенджерата под налягане в ½ чаша олио и лъжица масло.

Добавят се изкиснатите и отцедени гъби и също леко се запържват.

Картофите се нарязват на едри кубчета, добавят се, наливат се 2 чаши вода (включително тази, в която са киснали гъбите), прибавя се сол, червен пипер, черен пипер на зърна и парченце дафинов лист.

Ястието се вари на тих огън 30-40 минути.

Сервира се със сирене в отделна чиния и студено прясно мляко в чашите на желаещите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: