Месно ветрило

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Месно ветрило
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Браво на Добринка за прекрасната идея. Бърза идея за празник и делник. Даже и гостите си можете да очаровате! Участвай и ти в нашата кулинарна игра https//gotvach.bg/game"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг свинска рибица
  • черен пипер
  • сол
  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 2 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето на парчета. В купа смесете всички съставки без лука.

В получената марината оваляйте хубаво пържолите. Оставете ги за 2-3 часа на студено.

Нарежете лука на кръгчета. В подходяща тава наредете пържолите ветрилообразно, като редувате с кръгчета лук.

Поръсете със зехтин или олио и покрийте с фолио. Печете на 200 градуса за 30-35 минути или докато омекне месото.

Към края на печенето махнете фолиото, за да се запече.

Подходяща гарнитура: гъбен сос и пикантни картофи.

Месното ветрило е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Интересно празнично ястие. За любителите на по-пикантната храна, може да се добави и малко черен пипер
26.01.2016 17:08