Паламуд на фурна

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
30/04/2011
"Тайната на вкусния паламуд е в маринатата и майсторлъка на готвача!"
Готвене50 мин.
Общо50 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 930
  • Преглеждания за месеца1163
  • Преглеждания за седмицата80
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • паламуд - 1 голям
  • моркови - 4 броя + 1 за маринатата
  • домати - 5 броя
  • лук - 2 глави кромид + 1 за маринатата
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 листо
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата. Сложете да се маринова за 1 нощ в оцета, дафиновия лист, 1 едро нарязана глава лук, едро нарязан морков, наситнен магданоз и сол на вкус.

На следващия ден нарежете на ситно 4 глави лук и ги запържете в олиото. Добавете едро нарязаните моркови и домати. Посолете, прибавете млян черен пипер на вкус и оставете всичко да поври и да се овкуси за няколко минути.

В леко намазнена тава сложете рибата и я полейте със задушените зеленчуци. Сложете да се изпече в умерена фурна.

Италианска оребрена грил тава с дръжки 58 см-19%
Качество без компромис:
Италианска оребрена грил тава с дръжки 58 см
134.00 лв.
108.00 лв.
Виж ››

Удобна за приготвяне на вкусни гриловани зеленчуци и месо грил тава, която всяко домакинство заслужава. Оребрена, с удобни дръжки.

Рейтинг

5 10
4 1
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Краси
Краси
21.02.2017 14:05
Жалко за паламуда, тази рецепта не се хубава, ще захабите рибата...
3
0
Краси
Краси
21.02.2017 14:02
Тази риба на снимката не е паламуд, а е шаран !!!
4
0
Турук
Турук
06.02.2014 20:09
Ами като е шаран наистина, защо го наричаме паламуд.
7
0