Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба с хрупкава коричка

Печена риба с хрупкава коричка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Универсална рецепта за хрухкава риба, която споделяме с вас, защото знаем какви рибоядци сте"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг филе
  • за течната панировка
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • горчица - 1 и 1/2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • за сухата панировката
  • брашно - 1 ч.ч. царевично
  • сол
  • черен пипер
  • чесън на прах
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибното филе на порции.

В купа смесете всички продукти за маринатата.

В друга купа смесете брашното и подправките.

Намажете грил тиган с малко мазнина и го загрейте.

Взимате парче риба, потапяте го в млечната смес, а след това в брашното.

Печете рибата от двете страни до златисто.

Печената риба с хрупкава коричка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Панировката е страхотна! Изпробвах я на бяла риба и се получи невероятно вкусно.
12.04.2016 12:36