Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Котлети от ярешко с горчица

Котлети от ярешко с горчица

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Котлети от ярешко с горчица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 4 котлета
  • горчица
  • магданоз - на вкус
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • хляб - 4 филии, сух, без коричката
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин
  • кашкавал - 100 г настърган
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ярешките котлети в намазнена тава с малко сол и черен пипер, похлупете с алуминиево фолио и ги опечете на около 220 градуса от двете страни.

Наситнете магданоза, разбъркайте го с лимоновия сок, прибавете леко влажните и натрошени филии хляб, смляния чесън, настъргания кашкавал, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте сместа.

Изпеченото ярешко намажете обилно с горчица, а около тавата разпределете сместа. Сложете да се запече за още 5-10 минути без фолио. Поднесете ярешките котлети с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
43
30
20
10
Дай твоята оценка: