Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с ягоди и екзотични плодове

Чийзкейк с ягоди и екзотични плодове

Чийзкейк с ягоди и екзотични плодове
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
10
"Празник за очите, празник за небцето, че и лесен да приготвяне чийзкейк - грехота е да не го опитате"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета чаени, с яромат на лимон
  • орехи - 150 г предварително запечени
  • масло - 125 г меко
  • крема сирене - 600 г
  • пудра захар - 150 г
  • ванилия - 2 капсула ванилов екстракт
  • сметана - 300 мл пълномаслена
  • ягодов конфитюр - 300 г
  • ягоди - пресни
  • сливи
  • карамбол
  • физалис
  • мента - листа прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в блендер ядките и бисквитите. Смелете ги добре, прибавете маслото и смелете отново, за да получите маслени трохи. Сипете маслените трохи в тортена форма с ринг, която сте застлали с хартия за печене. Оформете сместа на блат с висок борд по стените, като притискате добре, за да слепнат трохите.

Запечете бисквитения блат за кратко, докато покафенеят върховете, и го оставете да се охлади напълно.

Сложете пудрата захар, крема сиренето и ваниловия екстракт в купа, разбийте ги с миксер до гладка смес. Добавете сметаната и продължете да разбивате.

Нарежете на парченца няколко ягоди и част от сливите. Добавете ги към чийзкрема. Разбъркайте ги внимателно. Сипете крема върху бисквитената основа и заравнете. Оставете да се охлади и да стегне за няколко часа.

Разбъркайте в купичка ягодовия конфитюр и с него залейте кейка. Разпределете равномерно. Нарежете карамбола на тънки резени, сливите нарежете на полумесеци, разполовете ягодите, като не отстранявате зеленината им, а физалисите покажете от шушулките, като ги дръпнете нагоре без да ги късате от плода.

Декорирайте с плодовете. Намажете ягодите с конфитюр за блясък. Украсете с пресни листа мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: