Начин на приготвяне
Сложете в блендер ядките и бисквитите. Смелете ги добре, прибавете маслото и смелете отново, за да получите маслени трохи. Сипете маслените трохи в тортена форма с ринг, която сте застлали с хартия за печене. Оформете сместа на блат с висок борд по стените, като притискате добре, за да слепнат трохите.
Запечете бисквитения блат за кратко, докато покафенеят върховете, и го оставете да се охлади напълно.
Сложете пудрата захар, крема сиренето и ваниловия екстракт в купа, разбийте ги с миксер до гладка смес. Добавете сметаната и продължете да разбивате.
Нарежете на парченца няколко ягоди и част от сливите. Добавете ги към чийзкрема. Разбъркайте ги внимателно. Сипете крема върху бисквитената основа и заравнете. Оставете да се охлади и да стегне за няколко часа.
Разбъркайте в купичка ягодовия конфитюр и с него залейте кейка. Разпределете равномерно. Нарежете карамбола на тънки резени, сливите нарежете на полумесеци, разполовете ягодите, като не отстранявате зеленината им, а физалисите покажете от шушулките, като ги дръпнете нагоре без да ги късате от плода.
Декорирайте с плодовете. Намажете ягодите с конфитюр за блясък. Украсете с пресни листа мента.