Свинско с ориз и чушки

Свинско с ориз и чушки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Свинско с ориз по селски - защото така е най-вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 - 800 г
  • праз - 1 стрък
  • ориз - 1 - 1/2 ч.ч
  • чушки - 1 червена чушка
  • чубрица - 1 ч.л
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържвам месото с олио и малко водичка.

В тава сипах нарязания праз на колелца с малко олио и пъхнах за малко в печката до получаване на златист цвят.

Добавих и ориза и леко позапържих, докато стане прозрачен.

След това прибавих и месото, чушката и подправките.

Сипах вода около 5-6 чаши и запекох във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: