Класически баварски крем

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
107
243
242
28/01/2018
"Класика от немската кухня. Страхотен и вкусен, този крем е радост за очите ни!"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо200 425
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата70
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се оставят от предния ден да се темперират до стайна температура. Желатинът се накисва за десетина минути, после се разтапя на водна баня.

500 мл от млякото се загрява на водна баня. Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Брашното се размива на кашичка със 100 мл мляко и се влива при разбитите жълтъци. Тази смес се излива с разбъркване с загрятото мляко.

След като се дръпне от огъня и постои 5 минути, се добавя разтопеният желатин.

Белтъците се разбиват на сняг. За разлика от сметаната, белтъците трябва да със стайна температура и да се разбиват в идеално чист и сух съд, в тях да не е попаднал жълтък или някаква мазнина.

Първо към поизстиналото, но още горещо мляко постепенно и с разбиване с телта се добавят разбитите белтъци. След това се разбива сметаната. Трябва да е много студена, но не замръзнала, съдът, в който се разбива, и дори телта също трябва да са с температура на хладилник. Така ще стане бързо пухкава. В противен случай има риск да се пресече и маслото да изплува отгоре.

Разбитата сметана и ванилията се добавят постепенно към изстиналия, но все още не втвърдил се от желатина крем.

Този млечен крем може да се използва за: торти, еклери, като десерт в купички, гарниран с орехи и сладко.

Форми за крем 6 бр.
Приготвяй си тази рецепта с:
Форми за крем 6 бр.
4.99 лв.
Виж ››

От нас закачливите форми за крем, а вие сами изберете кой вкусен крем ще приготвите за десерт.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
22.11.2019 16:58
Всички които пишат рецептите и снимат изглеждат прекрасно,аз много рецепти правя от тях,но не ми се получават,спазвам всичко и тегля всичко.Но може би не винаги снимат самата рецепта,продукта
0
0
Ventsi Slavcheva
Ventsi Slavcheva
20.04.2019 21:15
В баварския крем не се слага брашно нито цели яйца само жълтъци .
4
0
Nikolay Valkanov
Nikolay Valkanov
19.05.2016 17:46
Интересна рецепта. Аз приготвям баварски крем по рецепта на мой приятел потомствен готвач от Мюнхен повече от 25-30 години. Всичко е почти така, но се ползва само брашно и се добавят бадеми. Сгъстяването се получава при първият етап и охлаждането накрая.
12
1