Начин на приготвяне
Започнете първо с крема, за да може да поизстине. За крема сложете прясното мляко на котлона, добавете захарта и разтворете нишестето с малко вода и го добавете с непрекъснато бъркане. Когато се сгъсти, го вземете от котлона, изсипете го в тава и го покрийте с безцветно фолио.
Докато кремът изстива, пригответе плънката. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Разбийте белтъците заедно със захарта на сняг. Добавете жълтъците един по един с продължително разбъркване. Прибавя се киселото мляко, олиото, гриса, смесен с бакпулвера, и се спира миксерът. Ароматизирва се с ванилията.
Вземете една кора, намажете я с плънката, сложете втора върху нея, намажете пак с плънката, сложете трета кора и нея намажете, сложете и четвъртата кора върху другите, но тя не се намазва с плънката, а върху нея се слага от крема. Навиват се краищата на намазаните кори навътре и с помощта на найлона на корите навийте на руло.
Процедурата се повтаря до изчерпване на корите. Навитите на руло кори ги сложете в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре ги намажете с разтопено краве масло и ги печете на 170 градуса за 30 мин. Поръсете с пудра захар и когато изстине, тогава го разрежете.
Коментари