Карфиол на фурна със сос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
29/01/2016
"Едно свежо предложение за всички, на които са им омръзнали пържолите "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо170 948
  • Преглеждания за месеца12019
  • Преглеждания за седмицата2613
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества
Запеканки

Начин на приготвяне

Почистваме карфиола, разделяме на розички и сваряваме в подсолена вода.

Изваждаме с решетъчна лъжица и поставяме в намазана огнеупорна тавичка. В отделен съд разбиваме киселото мляко, брашното, сол на вкус и настърган кашкавал.

С половината от така получения сос заливаме карфиола, поръсваме с галета и заливаме с останалия сос. Печем ястието на загрята 180 градуса фурна, докато добие златист цвят.

Метална тава с незалепващо покритие 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална тава с незалепващо покритие 35 см
15.00 лв.
Виж ››

В кухнята ви трябва да има поне една метална тава с удобни размери, незалепващо покритие и красив дизайн. Тази има всичко това и още. В тава може да приготвяте както солени ястия, така и сладкиши.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар