Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Червено кадифе

Торта Червено кадифе

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Искате да кажете на някого, че го обичате - направете го с торта"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 115 г безсолно на стайна температура
  • захар - 300 г
  • яйца - 2 големи
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • айран - 240 мл
  • боя - 1/2 - 1 с.л. суха, сладкарска, червена
  • оцет - 1 ч.л. светъл
  • сода - 1 ч.л.
  • сметана - 360 мл течна
  • сирене - 200 г крема, от типа Филаделфия
  • сирене - 250 г Маскарпоне
  • ванилия - 3/4 ч.л. екстракт
  • захар - 1 ч.ч. пресята пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, какаото, боята и солта, след което ги пресейте. Разбийте маслото на стайна температура за няколко минути, добавете захарта и бийте, докато леко побелеят. Прибавете едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане, а след това и ванилията.

Към тази смес започнете да прибавяте на 3 пъти от брашнената смес и от айрана, като бъркате с дървена лъжица. Започва се с брашно и се завършва с брашно. Разтворете содата в оцета, докато шупне и добавете в сместа.

Разбъркайте за кратко и веднага изсипете тестото в 2 тавички с диаметър 20 см, които са намазнени, набрашнени и покрити с готварска хартия за печене. Блатовете се пекат в предварително загрята фурна за 175 градуса за около половин час. Изпечените блатове оставете да изстинат, след което извадете от формите, увийте ги във фолио и ги сложете на хладно в хладилника.

За да приготвите крема разбъркайте на бавни обороти крема сиренето и Маскарпоне-то, след което добавете ванилията и пудрата захар. Отделно разбийте сладкарската сметана до пухкавост и я прибавете към сирената с помощта на шпатула, на няколко пъти. Разбърквайте внимателно и след това сложете за известно време в хладилника да се стегне.

Всеки от блатовете разрежете на 2 с помощта на нож или конец. Съединете всички блатове, като между тях поставите част от крема. Най-отгоре намажете обилно с крема и подравнете отвсякъде. Направете украса по избор.

По желание може да сложите и съвсем малко боя в последния крем, за да направите тортата Червено Кадифе розова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

жени
жени
Тортата есупер
03.01.2014 06:17
1