Вкусен пържен шаран

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
232
1k
674
1k
1
30/01/2016
"Като ще е пържен - да е шаран. Хем вкусен, хем много бира се пие с него "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 936
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се чисти от вътрешностите и люспите. Реже се главата и след това-целият на шайби.

Подправя се със сол и черен пипер. Овалят се парчетата в брашно и се пържат в горещо олио от двете страни до златисто.

За по-атрактивно поднасяне подредете филетата върху плато с листа от зелена салата, така че шаранът да придобие първоначалния си вид на цяла риба.

Украсява се с резенчета лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Краси А.С.
Краси А.С.
07.03.2020 21:59
Класика в жанра. Страхотна рибка.
0
0
Наталиа Петрова
Аз го подредих върху ориз. Рецептата се оказа много вкусна!
1
0