Плакия от картофи

Исман Алиева ИбрямоваИсман Алиева Ибрямова
Помощник Готвач
162
45
9
1
30/01/2016
"Да, плакия с картофи, която се поднася студена - ето ви перфектното предложение за топло време "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо892
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковите се нарязват на дребно и се задушават в мазнината до омекване.

Картофите се обелват, измиват се и се нарязват на кръгчета. Задушените зеленчуци се разбъркват с картофите. Подсоляват се и се поставят в тавичка.

Заливат се малко с гореща вода и отгоре се подреждат доматите, нарязани на кръгчета, лимонът, нарязан на тънки полукръгове.

Чесънът, почистен от люспите, се нарязва напречно на скилидката и се размесва с част от магданоза и копъра. След което се прибавя към подготвената за печене плакия.

Пече се в умерена фурна, като малко преди финала се поръсва с настърган кашкавал.

Готовата плакия се поднася със ситно нарязаните магданоз и копър, като преди сервиране се оставя да се охлади леко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар