Свинско месо с ябълки

Свинско месо с ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • ябълки - 1 кг
  • олио - 0.5 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това ястие се приготвя в тенджера под налягане. Първо месото се нарязва на порции и се натрива със солта и черния пипер.

След това се запържва направо в тенджерата. Добавя се малко гореща вода, колкото да покрие месото до половина.

Тенджерата се затваря и се слага на силен котлон. Щом започне да съска, котлонът се намаля и месото се задушава около 20 минути.

После се добавят ябълките, които се нарязани на четвъртинки. Долива се още малко вода и се задушава още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: