Свинско с праз

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
31/01/2016
"Най-лесният начин да заговорите непознат мъж е да му поднесете порция топло свинско с праз "
Приготвяне4 мин.
Готвене25 мин.
Общо29 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 322
  • Преглеждания за месеца299
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 900 г
  • праз - 6 стръка
  • брашно - 1 супена лъжица
  • червен пипер - 1/2 супена лъжица
  • масло - 100 г краве
  • сол
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порции и се изпържва до зачервяване в маслото. Изважда се с решетеста лъжица и в същото масло се запържва брашното.

Прибавя се червеният пипер, разбърква се 2‐3 пъти и се разрежда с вода. Месото се връща в соса. Посолява се.

Оставя се да ври на слаб огън. Празът се нарязва на парчета с дължина 5-6 см.

Сварява се в леко подсолена вода и се прибавя към месото, като се оставя да поври още малко. Сервира се с резенчета лимон.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар