Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Черешов пай с прясно мляко

Черешов пай с прясно мляко

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Черешов пай с прясно мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Отрежете си парче вкусен пай и му се насладете по всяко време на деня"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • захар - ½ чаена чаша
  • яйца - 7 бр.
  • амонячна сода - 1 чаена лъжичка
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • брашно - 4 чаени чаши
  • череши - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В брашното се прави кладенче и в него се слагат омекналото масло, разбитите яйца, захарта, лимоновата кора и содата, разтворена в топлото мляко. Замесва се меко тесто.

Две трети от него се разстилат в тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно. Отгоре се нареждат изчистените от костилките череши.

От останалото тесто се оформят лентички, които се нареждат върху черешите във вид на решетка. Паят се пече в умерена фурна.

След като изстине, се нарязва на квадратни или правоъгълни парчета.

По желание може да се поръси с пудра захар.

Черешовият пай с прясно мляко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: