Солени еклерчета с катък

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435257
30/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции1 тава
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо285
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • яйца - 4 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • За пълнеж
  • катък - 500 г
  • копър - нарязан ситно на вкус
  • чесън - 1 скилидка пасиран
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото за еклерите приготвяме, като слагаме в тенджерка да заври водата с щипка сол и олио. След това изсипваме цялото брашно и бъркаме с лъжица, докато тестото се събере на топка и се отделя от дъното на тенджерата.

Готовото тесто оставяме да изстине и добавяме постепенно яйцата едно по едно с непрекъснато разбъркване, докато се усвоят от тестото (може да си помогнем с миксер за разбъркване на тесто).

От готовото тесто шприцоваме еклерчета в намазана с мазнина и посипана с брашно тавичка (може да слагаме от тестото и с лъжичка).

Изпичаме в гореща фурна 180-200 градуса, докато удвоят обема си и станат златисти. Готовите еклери трябва да са лекички.

Изпечените еклери пълним с катък смесен с копър и чесън . Гарнираме на вкус.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар