Португалски царевичен хляб

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
630
17
1
30/01/2016
"Сензация!!! Открийте защо денят на португалците започва с усмивка !"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 867
  • Преглеждания за месеца189
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. пшенично
  • вода - 1 ч.ч вряла
  • мая - 1 пакетче, суха
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода - 1/4 ч.ч. топла
  • сол - 2 ч.л. равни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива в топлата вода заедно със захарта и се оставя на топло за десетина минути да бухне. Една чаша от царевичното брашно се смесва със солта и се залива с врялата вода.

Бърка се енергично, докато се изглади. Прибавя се зехтинът и сместа се оставя да поизстине. След това се слага бухналата мая и постепенно се прибавят останалото царевично брашно и пшеничното брашно.

Замесва се тесто, което се оформя на топка, слага се в намазан с мазнина съд, покрива се и се оставя на топло за 30 минути.

След това тестото се слага във форма с диаметър около 22 см, намазана със зехтин.

Оставя се топло за още 30 минути, за да втаса повторно. Хлябът се пече около 40 минути в предварително загрята до 170°С фурна.

Когато се зачерви, се изважда и се слага върху решетка да изстине.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар