gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Традиционна българска мусака

Традиционна българска мусака

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6912k1
Традиционна българска мусака
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 8ВИДЕО
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Който разбира, тук се спира и Традиционна българска мусака избира !"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 гр.
  • картофи - 1500 гр.
  • лук - 100 гр.
  • моркови - 50 гр.
  • чушки - 70 гр. червени
  • домати - на кубчета от консерва 3 с.л.
  • магданоз - пресен 4 - 5 стръка
  • олио - 40 мл.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • за заливка
  • кисело мляко - 400 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • за сервиране
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, чушката и моркова на ситно. Запържете ги с олиото и каймата в тиган. Бъркайте постоянно, за да се раздроби добре каймата и да стане на трохи. Окусете с червен, черен пипер и сол.

Нарежете обелените картофи на кубчета и ги сложете в средно голяма тава. Сипете каймата. Разбъркайте добре и налейте гореща вода, колкото да се покрият картофите.

Гответе в гореща фурна на 200 градуса до омекване на картофите. Добавете доматите и наситнения магданоз. Гответе още около 10 мин.

Направете заливката като разбиете добре яйцата с млякото и брашното. Сложете щипка сол и полейте равномерно мусаката.

Печете в средата на фурната само на горен реотан до запичане на заливката на мусаката.

Сервирайте с лъжица или две кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: