gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Традиционна българска мусака

Традиционна българска мусака

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6731k1
Традиционна българска мусака
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 7
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Който разбира, тук се спира и Традиционна българска мусака избира !"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, чушката и моркова на ситно. Запържете ги с олиото и каймата в тиган. Бъркайте постоянно, за да се раздроби добре каймата и да стане на трохи. Окусете с червен, черен пипер и сол.

Нарежете обелените картофи на кубчета и ги сложете в средно голяма тава. Сипете каймата. Разбъркайте добре и налейте гореща вода, колкото да се покрият картофите.

Гответе в гореща фурна на 200 градуса до омекване на картофите. Добавете доматите и наситнения магданоз. Гответе още около 10 мин.

Направете заливката като разбиете добре яйцата с млякото и брашното. Сложете щипка сол и полейте равномерно мусаката.

Печете в средата на фурната само на горен реотан до запичане на заливката на мусаката.

Сервирайте с лъжица или две кисело мляко.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: