Пълнени охлюви

Пълнени охлюви

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
02/05/2011
"При охлювите няма средно положение, или ги обожавате, или ... не сте опитвали нашата рецепта за пълнени охлюви"
Приготвяне25 мин.
Готвене55 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 955
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте охлювите и ги сложете да се варят за около 30-40 минути. Извадете месото от черупките, а черупките запазете.

В сгорещеното масло запържете наситнените лук, чесън, добавете, а след като омекнат прибавете и нарязаните магданоз и копър. Посолете на вкус, добавете и индийско орехче и бял пипер. Изсипете и нарязаните на дребно охлюви, разбъркайте за минута и прехвърлете сместа в чопър.

Може да използвате и пасатор. Изсипете към охлювите цеденото кисело мляко и сметаната и пасирайте. Ако сместа стане рядка, може да я сгъстите с малко нишесте. Напълнете с нея черупките на охлювите и поднесете като предястие.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар