Начин на приготвяне
В малка купичка се смесва маята, захарта и малко вода и се оставя да шупне. Смесва се с млякото и част от пресятото брашно.
Прибавете олиото, солта и водата. Продължава се с брашното. Омесва се меко хубаво тесто. Оставя се на топличко в завита купа за около 40 мин.
След като тестото е вече втасало, се накъсва на малки топки в големината на топка за тенис. Разточват се с точилка или с ръце на тънко. Помагаме си с брашно.
Поръсват се отгоре с натрошено сирене и се полива с капки зехтин.
Навиват се на руло и след това в кръг с възелче. Разточва се още един път на тънко.
Пекат се от двете страни в тефлонов тиган до готовност. Така се процедира с всички топки тесто.
Приготвените пърленки може да консумирате самостоятелни като закуска или заместител на обикновения хляб.
Пърленките със сирене и зехтин са готови.
Коментари