Начин на приготвяне
С миксер разбиваме маслото и крема сиренето. Добавяме 1 чаша пудра захар 1 ч.л. сладко, ванилията и солта. Когато се смесят добавяме още една чаша захар и още една лъжица сладко. Когато отново са се смесили добавяме остатъка пудра захар и сладко и разбъркваме отново. Добавяме сметаната (или мляко). Можете да добавите малко сладкарска боя.
Смесете с мискер захарта, яйцата и маслото. Когато се смесят добре добавете айряна и кафето. Постепенно добавете сухите съставки и бъркайте на средна скорост 5-10 минути. От това количество можете да направите 2 големи или няколко по-малки блата. Печем на 200 гр. за около 35 минути.
Готовите блатове оставяме да се охладят леко. Намазваме всеки от тях със сладко от малини и щедро слагаме от готовия крем. Отгоре украсяваме с пресни малини и малко пудра захар.
Коментари