Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Типов хляб с прясно мляко

Типов хляб с прясно мляко

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Типов хляб с прясно мляко
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Опитайте и ще се останете очаровани от вкуса на този домашен хляб"

Необходими Продукти

  • пшенично брашно - черно, 500 - 600 г
  • мая - 20 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр., без един жълтък
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко. Замесете меко тесто с останалите продукти. Оставете да втаса.

Оформете хляба и го поставете във формата за печене.

Оставете да втаса, намажете с разбит жълтък и печете на 200 градуса за 35 минути.

Типовият хляб с прясно мляко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: