Начин на приготвяне
В дълбок съд се разтварят във вода маята и захарта. Добавят се половината от царевичното брашно и 2 с.л. от бялото. Омесва се рядко тесто. Съдът се покрива с фолио и се оставя на топло за около 30 минути.
Към сместа се добавят олиото и прясното мляко и се разбърква добре. Останалите брашна се смесват, добавя се солта и се добавя постепенно към рядката смес. Меси се минимум 10 минути върху набрашнена повърхност, докато стане гладко и еластично.
Тестото се поставя в намаслена с олио купа, покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си. Втасалото тесто се разделя на 2 части. Оформят се 2 топки, които се поставят в тава върху хартия за печене, поръсена с царевично брашно.
Оставят се да втасат за 1 час. Хлябовете се пекат първоначално на 220 градуса за 10 минути, след това се намаля на 190 градуса и печенето продължава още 20 минути.