Начин на приготвяне
Филетата, които използвате , ако са замразени предварително се размразяват на стайна температура. Отцеждат се добре и се подсушават.
Приготвя се марината от половината зехтин, соевия сос, нарязания на дребно чесън и копър. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
В тавичка се нареждат филетата и се овалят добре в маринатата. Оставят се да починат, докато се приготвят картофите.
Белят се средни картофи и се режат на филийки с къдрав нож. Варят се в гореща подсолена вода. Внимава се да не ги преварите, за да не се раздробят и да не загубят формата си. Отцеждат се и се сипват в йенска тавичка.
Всяко филе от рибата се навива на руло. Слагат се върху картофите, като се застъпва края, за да не се развият. Поливат се с останалия зехтин картофите и се посоляват, ако е необходимо.
Пекат се в гореща фурна до готовност (около 30 мин).
Сервират се с резанчета лимон.
Коментари