Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Оризови хлебчета

Оризови хлебчета

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Оризови хлебчета2 / 2
03/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Тези меки безглутенови оризови хлебчета са лесни за приготвяне! Те се изпичат меки и нежни. Идеална рецепта за начинаещ хлебопекар."

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 500 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 20 г
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 щипки
  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 1/2 кубче (21 г)
  • сол - 2 ч.л
  • захар - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята заедно със захарта в малко топла вода. След като шупне, заедно с останалите продукти замесете меко тесто.

Оставете да втаса (трябва му повече време от обикновеното тесто с бяло брашно).

Оформете малки питки, намажете с прясно мляко, пак оставете да втасват.

Печете на 180-200 градуса до готовност.

Хлебчетата стават леко хрупкави, консумират се топли.

Оризовите хлебчета са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: