Манджа-леща

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Манджа-леща
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • леща - 100 г
  • картофи - 5 - 6 средни
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 1 кубче
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагам вода да заври. Нарязвам лука ситно, рендосвам моркова и добавям във водата.

През това време слагам в по-малка тенджера лещата с вода, да заври за около 20 минути.

Нарязвам картофите на кубчета и добавям в тенджерата. Когато заври хубаво, изцеждам лещата, измивам я и я добавям в голяма тенджера.

Слагам червен пипер, брашно, масло, олио, черен пипер и сол, рендосан чесън. Похлупвам капака и оставям да заври още 30 минути на силен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лидия - Гери
Лидия - Гери
Никога не съм яла леща с картофи. Оригинала идея.
11.02.2016 09:48
1