Бобена манджа

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Бобена манджа1 / 2
20/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3-4
"Почитателите на боба ще оценят по достойнство тази бобена манджа с леко пикантен вкус"

Необходими Продукти

  • боб - 300 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 брой
  • зехтин - 4 с.л. или олио
  • бекон - 150 г
  • червени чушки - 1 брой
  • доматено пюре - 250 мл
  • бульон - 350 мл зеленчуков, или вода
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - 1/2 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л. едрозърнеста
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за една нощ, след това го сложете да кипне в още 2 води и го оставете с втората да се свари докато поомекне.

В отделна тенджера загрейте мазнината и запържете скълцания ситно бекон за кратко, а след това и праза, лука и настъргания морков.

Сипете и нарязаната на ситни кубчета чушка и добавете червения пипер с доматеното пюре.

Разбъркайте и разредете с горещия бульон или вода. Оставете да къкри до пълна готовност на продуктите.

Накрая добавете сол, черен пипер, джоджен и чубрица на вкус. Разбъркайте заедно горчицата и оцета и ги добавете към бобената манджа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: