Начин на приготвяне
Нарежете маслото на малки кубчета. Смесете го с брашното и бакпулвера. Стрийте всичко на трохи. На тънка струйка налейте в сухата смес бирата.
Омесете еластично тесто и го разделете на 8 топки, всяка от които завийте в домакинско фолио и приберете за час-два в хладилника. Междувременно си пригответе крема. После извадете тестото от хладилника и разточете всяка топка на блат.
Оформете от тях еднакви квадрати. Надупчете всеки блат с вилица на няколко места.
Изпечете ги един по един за по 10-12 минути при температура до 200 градуса. Оставете ги да изстинат.
Намажете блатовете с крема, като след всеки намазан блат отгоре слагате следващия.
Оставете най-горния не намазан. Завийте тортата в домакинско фолио и я приберете на хладно (но не в хладилника) за една нощ.
От останалите изрезки оформете блат с произволна форма и го изпечете като останалите, след което го направете на трохи. Сега вече намажете горния блат и тортата отстрани с крем и ги наръсете с трохите.
Оставете тортата Наполеон да почине известно време, след което я нарежете и сервирайте.
Класическата торта Наполеон е чудна!
Коментари