Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Картофена запеканка в гювече

Картофена запеканка в гювече

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Картофена запеканка в гювече
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
01/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • картофи - 1 бр.
  • домати - 2 кръгчета
  • яйца - 1 бр.
  • сирене
  • топено сирене
  • кашкавал
  • чубрица
  • червен пипер
  • сол
  • шарена сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофът се сварява. Когато се свали от котлона, горещата вода се заменя със студена. До 2-3 минути е достатъчно изстинал, за да бъде обелен. След това се реже на кубчета.

Гювечето се намазнява и се слага вътре картофът. Натрошава се сирене и заедно с топеното сирене и подправките се объркват с картофите. Отгоре се настъргва кашкавал, да се покрие хубаво гювечето. Слага се да се пече на 200 градуса.

Когато кашкавалът започне да се запича, гювечето се изважда. Двете кръгчета от домата се режат на половинки и се слагат отгоре върху кашкавала, с облата страна навън, да се образува между тях квадрат.

В този квадрат се счупва яйцето. Отгоре може до се сложи още чубрица или шарена сол (аз слагам) и се връща във фурната да се запече яйцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: