Тиквеник

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
05/05/2011
"Нямаме търпение да излязат на пазара първите тикви, за да приготвим ароматен тиквеник!"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 168
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет, голям за баница
  • тиква - около 1, 5 кг
  • канела - 1 пакетче
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • орехи - около 150 - 200 г, натрошени
  • захар - 150 - 200 г
  • масло - 2 - 3 ч.л. краве
  • яйца - 2 броя,
  • за заливката
  • прясно мляко - 200 мл ч.ч.
  • сода - 1 щипка бикарбонат
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимони - кората на 1 лимон
  • захар - 2 - 3 с.л. пудра, за сиропа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквата, нарежете я на парчета и ги рендосайте. Разбъркайте добре с канелата, индийското орехче и захарта (на вкус). Оставете да се овкуси плънката за 5-10 минути.

Вземете 2 кори и по дължината на средата разпределете от тиквата достатъчно дебел пласт. Поръсете с натрошените орехи, настържете малко лимонова кора и завийте. Повторете процедурата с останалите кори и плънка, а готовите части от тиквеника подреждайте в намаслена тавичка.

Наредените парчета залейте с разбърканите яйца, прясно мялко, сода, ванилия и настъргана лимонова кора. По желание нарежете тиквеника с нож на квадрати. Отгоре разпределте малки парченца масло и сложете да се пече на 180-200 градуса до готовност. Изпеченият тиквеник залейте с топъл захарен сироп.

Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна. Алуминиевите тави могат да се използват при печене или за съхранение в хладилник.

Рейтинг

5 11
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Готвач
Готвач
12.11.2013 15:00
Това на снимката е баклава май, не е тиквеник! Каква лимонова кора в тиквеник....
0
1
Пълен пич
Пълен пич
12.11.2014 04:57
Каква баклава бе тупан
0
1