Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тиквички с ориз и зеленчуци

Тиквички с ориз и зеленчуци

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Тиквички с ориз и зеленчуци
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
02/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • чушки - 1/4 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - ¾ ч.ч.
  • тиквички - обелени и нарязани на кубчета
  • царевица
  • броколи
  • грах
  • сол
  • черен пипер
  • шарена сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът и лукът се режат на ситно. В тенджера се сгрява олио и се запържва лукът за 1-2 минути. След това се добавя и чесънът да се запържи.

Оставят се да се задушат малко. Нарязват се на ситно морковът и пиперката и се запържват. След това се оставят да се задушат. През това време се измива оризът.

Добавя се и той да се запържи за 1-2 минути. Наливат се 2 ч.ч. вода и се оставя да заври. Като заври, се слагат сол, черен пипер, шарена сол и чубрица.

Когато оризът е полусварен, се добавят другите зеленчуци (тиквички, царевица, броколи, грах) и се оставя да ври на не много силен котлон докато се свари всичко. Ако водата е малко, може да се добави още 1 ч.ч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: