Кашкавал в гювече

RenkataRenkata
Чирак
4131280
Кашкавал в гювече2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кашкавал - 500 г
  • брашно - 5 с.л.
  • яйца - 4
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г краве
  • сол - щипка
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавала настъргваме на едро ренде. Брашното и част от млякото се смесват. Влагаме и яйцата.

Всичко това добре се разбърква и получената смес добавяме към кашкавала.

Сипва се и останалото мляко, като се внимава получената смес да не е твърде рядка. Слагат се и подправките.

Гювечетата се намазват с масло, разпределяме сместа и останалото масло слагаме отгоре. Пъхват се в студена фурна.

Ястието се пече на умерена температура. В началото слагаме капачетата, а към края ги махаме, за да се запече кашкавалът.

Поднасяме специалитета топъл. По желание може да се гарнира с някаква салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: