Домашна луканка на грил

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Домашна луканка на грил3 / 3
03/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
"Ако не побързате да патентовате идеята за печена домашна луканка на грил, ще изядем всички прототипи"

Необходими Продукти

  • свинско месо - шарено, 12 кг
  • сланина - 3 кг
  • праз - 1 на ситно
  • черен пипер - 1 пакетче млян
  • червен пипер - 1 ч.ч
  • чубрица - 1 - 2 ч.ч
  • лют червен пипер - 1 с.л. едросмлян
  • захар - 1 - 2 л.
  • сол - 12 кибритени кутийки
  • черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и сланината се смилат на едра решетка.

Каймата се обърква със всички подправки, покрива се плътно и се оставя на студено за няколко дни като всеки ден се обърква наново.

С машинка за пълнене се пълнят червата и се изсушават на прохладно място няколко дни.

После се цепва на няколко места и се пече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
На барбекю или на жар става още по-вкусна.:)
03.02.2016 23:27