Начин на приготвяне
От посочените за блата продукти се замесва меко тесто, което се увива в стреч фолио и се оставя за 15-20 минути в хладилника да почине и стегне.
След това фурната се загрява до 180 градуса. Тестото се разточва на кора с дебелина 3-4 мм и диаметър малко по-голям от този на съда.
Върху леко набрашнена повърност и с помощта на точилка се прехвърля във форма с диаметър 26-27 см и свалящи се бордове и се притиска по дъното и стените.
Надупчва се с вилица и се покрива с алуминиево фолио, върху което се поставят тежести - топчета или боб. Пече се във фурната за 20 минути, след това тежестите и фолиото се махат и се пече още 10- 15 минути, докато порозовее. Оставя се да изстине и се вади от формата.
Приготвя се бял ганаш като се кипват 100 мл течна сметана и с нея се заливат 180 грама бял шоколад, начупен на парчета, след което се бърка до получаването на гладка смес. Когато изстине към нея се добавя една кофичка 250 грама заквасена сметана и се бърка до пълното им смесване.
Едно пакетче ванилов пудинг се приготвя според указанията на опаковката (марката е по избор) и когато се поохлади, преди да се е втърдило напълно се добавя към предната смес.
Основата за пая се запълва с крема и отгоре се нареждат плодове по избор. По желание може да се покрият с желатинова глазура за плодове или с малко желатин и захар, разтворен във вода до набъбване, след което се нагрява на водна баня, докато се разтвори и след като се охлади се залива върху пая.