Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Манджи»Бабината картофена манджа

Бабината картофена манджа

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Бабината картофена манджа2 / 2
04/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 6 - 7 бр. големи
  • моркови - 2 бр.
  • пастърма - 200 г домашна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол - на вкус
  • масло
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се вари пастърмата в тенджера. Когато е почти готова, се добавят нарязаните на кубчета картофи.

Морковите се почистват и се режат на кръгчета направо в тенджерата.

Лукът се нарязва ситно и също се добавя. Добавят се маслото, олиото, черен пипер, дафинов лист и сол на вкус. Долива се вода.

Като заври, се добавят червеният пипер и брашното. Оставя се на огъня за още около 50 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Типична брашняна каша с картофи.
17.08.2021 17:32