Пълнен заек

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пълнен заек
Снимка: Simona
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6-8
"Съберете най-близките си и ги нагостете с вкусен пълнен заек!"

Необходими Продукти

  • заек - 1 цял, с дроба
  • гъби - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1/2 глава
  • ориз - 200 г
  • олио - 1/2 ч.ч
  • бахар - 2 зрънца
  • чубрица - на вкус
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • масло - 100 г краве
  • сирене - 200 г топено пушено
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете цял заек и го почистете. Дробът сложете да се свари, след което го нарежете на парченца. Загрейте олиото и запържете накълцаните лук, чесън и нарязаните на по-дребни парчета гъби. Добавете предварително измития ориз, долейте с 1 ч.ч. гореща вода, посолете и изсипете дробчето.

Щом оризът поеме водата, добавете черен пипер, виното, нарязаното топено сирене. Оставете да къкри за 1-2 минути, като разбърквате и добавете чубрицата и бахара.

Напълнете заека с така приготвената плънка и го зашийте. Сложете заека в намазана с масло тава, натрийте го обилно с масло и добавете чаша гореща вода в тавата.

Покрийте я с фолио и сложете пълнения заек да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 2 и половина часа. След това махнете фолиото, натрийте още веднъж с масло и печете до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
513
47
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ще пробвам
22.09.2021 14:15
moluna
moluna
Haide na masata
20.03.2015 21:24
Боби
Боби
Класика ! А ако се шпикова с чесънче и сланинка , месото получава уникален аромат от чесъна и сухотата се елиминира от сланинката . :)
05.05.2013 11:49
7
1
Покажи всички подкоментари
заекоядец
заекоядец
мммммммммм Фкусно :)
02.02.2012 20:39
5