Критараки с телешко месо

Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник Готвач138180301
05/02/2016
"Ароматна комбинация от телешко место и паста, както ще ви я поднесат в Гърция!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 276
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме телешкото месо да се свари заедно с дафинов лист, сол и бахар. След като се свари, махаме ципи и жилки и го нарязваме на малки кубчета.

Запазваме бульона, в който сме варили месото, и ако има нужда, може да се прецеди.

Нарязваме на ситно лука и запържваме за кратко, добавяме и критаракито.

Добавяме бульона към лука и пастата. Малко след като заври, овкусяваме и добавяме месото.

Малко преди да е готово, ястието слагаме и доматеното пюре. Варим още 5-10 мин и оставаме пастата да усвои всичката течност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Стела Церковска
Така и аз го приготвям,с единствената разлика,че не отстранявам жилите от месото,но когато купувам искам ποντίκι :)
1
0